Foto portada: exterior dels jutjats de Terrassa, en una imatge d'arxiu.

Investiguen membres d’una església evangèlica per agressions sexuals a menors

El Jutjat d’Instrucció 4 de Terrassa investiga agressions sexuals a menors en el si de l’església evangèlica Samaria des de fa almenys vint anys. Dues víctimes que haurien patit “violacions, tocaments i fel·lacions” ho han portat ja davant la justícia. En el primer cas, es denuncien abusos des de l’any 2004, quan la víctima tenia 8 anys, i fins que en va fer 16. La segona víctima denuncia abusos entre 2013 i 2019.

L’advocada de Vosseler que porta el cas, Mònica Santiago, explica que a banda de les agressions hi ha hagut també manipulació psicològica per part de la comunitat amb la intenció d’ocultar els fets. La comunitat es va disgregar i en el seu lloc n’ha sorgit una altra “amb alguns membres del mateix equip”, segons Vosseler.

La denúncia s’adreça contra dos membres de la comunitat, un d’ells era responsable i monitor encarregat de les actuacions artístiques de la congregació en el moment dels fets, mentre que l’altre membre de la comunitat era menor d’edat quan hauria perpetrat les agressions. Se’ls acusa de delictes contra la llibertat sexual.

Segons la denuncia, el monitor de l’Església Samaria “aprofitava la seva posició per portar joves al seu domicili particular, on els obligava a fer actes sexuals amb l’amenaça d’expulsar-los de la comunitat si el delataven, i acusar-los que era el menor l’agressor”. Un dels denunciats hauria patit abusos quan tenia 15 anys i va decidir no denunciar-ho llavors per “por” a ser expulsat.

L’altra víctima era un nen de només 8 anys que “va ser violat en repetides ocasions per un altre menor que vivia a la congregació”. Quan la víctima va fer 15 anys va passar a formar part del grup d’actuacions artístiques de la comunitat i hauria tornat a patir agressions sexuals per part del monitor.

En tots dos casos, les víctimes van acabar explicant el cas a altres membres de la congregació, però segons consta a la denúncia que s’ha presentat, la comunitat ho va intentar “ocultar” i “va permetre que l’agressor continués com a responsable i monitor de la congregació”.

L’Església Evangèlica Unida de Terrassa exerceix l’acusació popular

D’altra banda, una altra comunitat evangèlica de la cocapital vallesana ha decidit exercir l’acusació popular en aquest cas. Es tracta de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa, que ha condemnat els fets a través d’un comunicat. “No representen la comunitat protestant de Terrassa. La nostra església sempre ha treballat per promoure els respecte, la justícia i la cura de les persones”.

Foto portada: exterior dels jutjats de Terrassa, en una imatge d’arxiu.

Deixeu un comentari