Els manters han fabricat i repartit unes 5.200 mascaretes i bates en centres mèdics. Entre els hospitals de Sabadell, Granollers i Sant Celoni han distribuït més de 2.500 bates. La resta del material l’enviaran a centres mèdics i hospitals de Barcelona. Tot des d’un petit taller del Raval de Barcelona.
Fa unes setmanes que els manters van reconvertir la botiga que tenen al Raval de Barcelona en un taller de costura per elaborar bates i mascaretes en motiu de la pandèmia del Covid-19 a través del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la marca Top Manta. També han repartit menjar a unes 300 famílies vulnerables a través d’un banc d’aliments solidari. La majoria dels membres del sindicat de manter són senegalesos i fan la tasca de forma voluntària, ja que l’activitat laboral s’ha aturat.
“Venim d’una terra rica de cultural. I podem compratir el nostre coneixement i el nostre ofici davant les dificultats del confinament”, apuntava a l’agència Efe fa uns dies Lamine Sarr, del Sindicat Popular de Venedors Ambulants.
“Venimos de una tierra rica de cultura. Así que podemos compartir nuestro conocimiento y nuestro oficio ante estas dificultades que trae el confinamiento”, razona Sarr, que apunta que la mayoría de ellos y ellas son senegaleses.
Per fabricar els equips de protecció sanitaris compten amb 20 màquines industrials, teles que ja tenien i d’altres que els han fet arribar diverses empreses privades. Cada dia, un equip de 30 voluntaris treballa per produir aquest material i enviar-lo.
També impulsen un banc d’aliments solidari per a les famílies dels mateixos manters i altres persones vulnerables. Recullen llet, oli i altres productes de primera necessitat, que, de moment, ja han arribat a unes 300 famílies que no poden treballar i que no reben cap ajuda ni prestació social.
Papers per tothom per la Covid-19
El col·lectiu s’ha adherit a una campanya que demana “la regularització permanent i sense condicions de totes les persones migrants i refugiades davant l’emergència sanitària”.
“L’estat espanyol ens demana que aquest virus el parem totes les persones unides, però nosaltres no podem lluitar partint d’una posició tan desigual”, lamenta Aziz Faye, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants.
Per això demanen “la regularització de totes les persones migrants que viuen en territori espanyol, la resolució de les sol·licituds d’asil i refugi i l’alliberament de totes les persones que estan als Centres d’Internament d’Estrangers”, reivindiquen en un comunicat.