Esmorzar al Carreras

Breu guia dels 7 millors llocs per esmorzar a Sabadell

  • Comencem la secció d’oci recollint les millors cafeteries de la ciutat.

  • La qualitat del menjar, l’espai i l’atenció rebuda, els indicadors per a la selecció.

A més a més de protagonitzar notícies sobre presumpta corrupció i ser famosa per tenir un IKEA desproporcionat a les afores, Sabadell guarda entre els seus carrers petits detalls que la converteixen en una ciutat única. En aquesta secció els repassarem cada divendres, esperant que també ens digueu la vostra opinió.

Sabadell té espais atractius que anirem repassant mica en mica. Però si en els últims temps una cosa està clara és que no cal moure’ns de la ciutat per gaudir d’un esmorzar gourmet. I és que el món dels forns i les cafeteries està vivint un autèntic boom, sobretot al Centre.

Us presentem, doncs, els set establiments que, amb més experiència o menys en territori sabadellenc, han aconseguit guanyar-se el nostre paladar i conformen la llista de millors locals on començar bé (gastronòmicament parlant) el dia.

1. Art Bo (diversos espais a la ciutat)

Abans que es donés el boom de cafeteries pel Centre, ells ja hi eren. I quan els nous locals s’enorgullien d’utilitzar només productes naturals i de qualitat, l’Art Bo portava fent-ho des de 1969. I és que poques cafeteries poden presumir de tenir tan integrades en si mateixes els conceptes de “qualitat” i “Sabadell”. Un mèrit aconseguit a base d’anys de treball i confiança, i que ha fet que no pogués faltar en el nostre recull de petits refugis delicatessen.

Els seus croissants es trenquen en mil bocins a cada mossegada, els seus pastissos deleiten sense embafar, i les seves mones desperten, any rere any, la il·lusió dels petits. Perquè si una cosa és l’Art Bo, és varietat: per tenir, tenen fins i tot rostisseria. Grans delícies a preus raonables, i que en èpoques de crisi s’han reduït en alguns productes.

Ramon Bosser, representant de la casa, ens explica el secret de l’èxit:

Des de sempre, entregar qualitat. Sempre hem lluitat per a aconseguir els nostres tres pilars bàsics: un establiment on s’hi estigui a gust, un bon servei i un producte bo, que treballem a partir de matèries primeres de qualitat.

2. L’Obrador (Sant Antoni Maria Claret)

Està situat en un carrer estret, i les seves portes es van obrir no fa ni any. Però res d’això sembla haver suposat un obstacle per a aquesta cafeteria barcelonina,  que s’ha convertit en temps rècord en un dels punts més freqüentats dels sabadellencs.

A L’Obrador, l’aposta pels productes naturals i de qualitat també està present en cadascuna de les delícies que s’apleguen al mostrador de l’entrada. Així, els croissants són de “pura mantega D.O.P.” (‘Denominació d’Origen Protegida’) i les coques de forner –una de les especialitats de la casa, molt esponjoses i gustoses- són fetes a base de “massa mare i llarga fermentació, farina, oli d’oliva, sucre i un rajolí d’anís”.

Els millors esmorzars de Sabadell
L'Obrador de Sabadell, al Centre.

 

L’interior del local també ha jugat un paper fonamental en l’èxit de la casa, i que té com a senya d’identitat l’obrador a la vista i un disseny eclèctic on es mesclen elements rústics i estudiadament desgastats amb d’altres delicats i chic.

3. La Pastisseria (La Rambla)

El somriure permanent del personal: aquesta és la virtut de La Pastisseria, juntament amb la varietat de la seva oferta. I és que el nom del local no fa justícia amb el que s’hi amaga dins, que a més de pastissos i entrepans també s’hi troba rebosteria i dinars que desperten la fam a primera vista.

Malgrat els escassos metres amb què compta, La Pastisseria sap com treure’s partit, i per això aprofita les seves millors armes (la ubicació, formant cantonada a la Rambla, i les parets de vidre que l’embolcallen) per a exposar-hi els seus productes als vianants i per oferir als clients una agradable sensació d’espai i contacte amb el carrer.

A nosaltres ens calen un escumós cafè amb llet i un saborosíssim croissant de mantega per voler tornar a venir. El millor de tot? No som els únics: la gran majoria de persones que entren durant el matí són clients habituals.

4. El Taller de Supan (La Rambla)

Una de les joies de la corona de la nova fornada de cafeteries, el Taller de Supan va néixer amb una important missió que, probablement, ni coneixien els seus amos: continuar amb el llegat d’esmorzars a la Rambla que havia abanderat durant tants anys el seu predecessor, El Forn de Sant Jaume. Una tasca que ha acomplit de forma més que satisfactòria, si bé quasi ha aconseguit que el preferim al local que ocupava el mateix número.

Els millors esmorzars de Sabadell
El Taller de Supan, al Centre de Sabadell.

 

Nosaltres, però, no ens en sorprenem. Dos ulls o un nas és tot el que necessitem per aturar-nos davant del seu mostrador, que ens invita a provar qualsevol dels croissants, berlines, muffins, panades o entrepans que s’hi acumulen durant el matí. Us decanteu per una opció o una altra, us assegurem que totes elles són dignes dels paladars més refinats. De totes maneres, si no us voleu arriscar, us recomanem les torrades amb mantega i melmelada de maduixa. Exquisit.

5. Centenari (diversos establiments)

Podrien ser els seus tes, molt variats i coneguts al detall pel personal, les apetitoses amanides o els vermuts que ofereixen quan s’acosta migdia. Però són les seves especialitats, la rebosteria i la forneria, qui delaten que aquesta cafeteria impulsada per la Trini i la seva filla, l’Eva, no és com d’altres que omplen els carrers de la ciutat. El secret? La justa unió d’innovació i tradició, present en cadascun dels productes.

Un exemple n’és la Sacher, que al Centenari no duu una fina capa de melmelada d’albercoc. Ells prefereixen combinar (acertadament) la xocolata amb confitura de gerds o fins i tot de taronja. Per altra banda, cada dia personalitzen els seus pans naturals -elaborats amb la massa d’abans, i que ens regala aquell pa saborós i cruixent que dura dies i dies-, oferint així productes diferents al llarg de la setmana. Divendres, quan hi anem nosaltres, fan pa de soja.

6. El Fornet d’en Rossend (La Rambla)

La mítica cafeteria de color verd, coneguda per haver-se estès per Barcelona com un Starbucks, va instal·larse a la nostra ciutat uns anys abans que ho fessin establiments com el Taller de Supan o L’Obrador. El suficient, però, per atraure als sibarites de la zona i convertir-se en competència directa de les cafeteries amb més història a Sabadell.

Els millors esmorzars de Sabadell
El Fornet d'en Rossend té una a l'estiu concorreguda terrassa.

 

Els culpables? Els variadíssims plaers que conformen la seva carta i que, a uns preus més propis dels anys de bonança econòmica, ens prometen petites dosis de satisfacció matutina. En aquest local, d’interiors clàssics i clientela madura i familiar, la nostra temptació preferida és el brioix amb mantega i pernil dolç. És una llàstima, però, que el tracte del personal no estigui a l’alçada del menjar.

7. Carreras (Plaça Sant Roc)

Interiors acollidors –amb vistes a l’obrador i a un pati interior-, amabilitat i atenció, tranquil·litat, WiFi i, per sobre de tot, una oferta inigualable. Així sintetitzem una de les cafeteries amb més tradició a la nostra ciutat, i que sense la nostra visita,  ja reunia tots els mèrits per incloure’s en aquest article.

Tot i això, tenim la possibilitat de reafirmar la seva qualitat a partir d’un suís i una coca de crema sorprenentment poc embafosa. Una –explosiva- combinació guanyadora que, tot i així, no ha sigut gens fàcil de formular. Quan li hem demanat a l’Anna, una de les encarregades del local, que escollís el millor per a la nostra degustació, no ha pogut evitar confessar que seria una tasca impossible:

No tenim cap especialitat. De fet, pretenem que tothom tingui la oportunitat de tastar tots els nostres productes.

Una filosofia que transpira el savoir-faire de la casa i que, segur, els ha servit per celebrar els seus 80 anys de vida al costat dels clients.

Aquesta és la llista segons el nostre criteri, però, i el vostre? Esteu d’acord amb aquesta selecció o creieu que hi falta alguna cafeteria que coneixeu? Deixeu la vostra opinió i fem que la llista no s’oblidi de cap punt gourmet!

La setmana que ve, en honor a la festivitat del dia de St. Patrick’s, us deixarem la ruta idònia d’establiments irlandesos per celebrar la diada com cal. Bon cap de setmana i fins el proper divendres!

12 Comentaris

  1. Sergi Martínez

    Doncs des del meu punt de vista, hi falta “La Cullereta”!!! És ben bé l’hereu del mític “Forn de St. Jaume” on els croissants amb banyes eren el seu producte estrella! La Cullereta ofereix croissants amb un aspecte una mica diferent, però exactament el mateix gust. Tenen un cafè excel·lent i una xocolata desfeta per morir-s’hi.

    Si no l’heu provat, aneu i demaneu-vos una xocolata desfeta i un croissant, i ja em direu el què! 😀

    • Carola Mayol

      Moltíssimes gràcies per la recomanació, Sergi! No ens perdrem aquesta xocolata desfeta.

  2. Que la llista l’encapçali l’Art bo m’ha sorprés molt, doncs és un establiment car i amb un servei que deixa molt que desitjar. Parlo per vàries experiències al seu local de la Ronda Zamenhoff. Quan la redactora que signa aquest (al meu parer, més que dubtós ranking) diu que no tenim res a envejar a Barcelona, he vist la llum i ho he entés tot. Malauradament a Sabadell no tenim una Fonda Europa com a Granollers però per sort encara queden establiments digníssims com Cal Pare a la Ctra. de Prats per posar un exemple. Potser no és tan cèntric ni glamurós però si esmorza molt bo i be de preu.

    • Crec que el article era sobre cafeterias ,segur que a “cal pare”s’esmorza be com a mes llocs de sabadell pero per molta gent tambe ens importa que el lloc sigui cuidad hi agradable tan com per altres atiparte a bon preu.

    • Carola Mayol

      Hola Xavier, sóc la redactora de la peça. Abans que res, moltíssimes gràcies per donar-nos la teva opinió. Com més punts de vista tinguem, més justa serà la guia. He de confessar que l’article no pretén ser un rànquing sinó un recull de les millors cafeteries. Així, l’Art Bo no és pas millor que La Pastisseria o el Centenari. Per altra banda, tindrem en compte Cal Pare de la Ctra. de Prats; no el coneixíem.

  3. Hola Xavier, sóc la redactora de la peça. Abans que res, moltíssimes gràcies per donar-nos la teva opinió. Com més punts de vista tinguem, més justa serà la guia. He de confessar que l’article no pretén ser un rànquing sinó un recull de les millors cafeteries. Així, l’Art Bo no és pas millor que La Pastisseria o el Centenari. Per altra banda, tindrem en compte Cal Pare de la Ctra. de Prats; no el coneixíem.

    Al Sergi Martínez, gràcies per recomanar-nos La Cullereta, havíem pensat en ells! Veurem si els podem incloure.

  4. Sabadell no es solo el centro y hay sitios muy buenos y económicos que en los tiempos que estamos también hay que tener en cuenta
    Y no son chinos

    • Carola Mayol

      Eso es más que seguro, Chaki. Lamentablemente no hemos podido acercarnos a todos los barrios y todas las cafeterías. No dudes en decirnos tus lugares favoritos y los tendremos en cuenta.

    • Cabrejat del Sud

      Bàsicament podria encabir-se dins la “Gaseta” del DS. Per allò de les imatges, tema, i redacció del text, tot i que al Gamell de torn és difícil superar-lo en aquest darrer aspecte, pel menyspreu que mostra al lector, només comparable amb la roca que atorga als seus personatges.

  5. Això comença a assemblar-se a les pàgines de pagament del ‘Diari de Sabadell’, per tema, criteri…

  6. M’agrada com està escrit l’article, però no comparteixo ldel tot ‘opinió de la redactora. L’Art Bo i el Centenari estan molt lluny de ser els millors llocs per esmorzar de Sabadell. Així com el Carreras, que és car i està sobrevalorat. Us deixeu llocs com la pastisseria-cafeteria argentina Baire’s, la Genescà, la Grangeta o la pastisseria Sant Jordi, a Can Rull, on fan les millors pastes de Sabadell malgrat que no sigui cafeteria. Estic d’acord amb la inclusió de La Pastisseria de La Rambla. Està molt bé que entre tots descobrim i redescobrim bons racons per esmorzar a Sabadell. 🙂