El Museu d’Història ha acollit la presentació del nou vi que es produeix amb el raïm cultivat l’any passat a les vinyes municipals de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell.
El nou vi del Parc Agrari de Sabadell neix amb la voluntat de reivindicar el passat vitivinícola de Sabadell i el rodal i recuperar-ne els valors agrícoles, culturals i paisatgístics. Aquest any s’han produït 1.250 ampolles de vi negre i 1.750 de vi blanc, amb de la denominació d’origen Catalunya i es comercialitzarà amb un nom nou, Arraona, fent referència al nom de l’antic poblat ibèric de Sabadell.
Les ampolles es podran adquirir properament en diversos comerços de la ciutat i tindran un preu de poc més de 9 euros.
L’enòleg Iñigo Haughey ha explicat durant la presentació que “el vi negre té un cupatge del 50 per cent de Merlot i Garnatxa i el vi blanc combina les varietats de Xarel·lo i Chardonnay”.
En el procés d’elaboració d’aquest vi es pretén mantenir la feina manual a la vinya i l’aposta per una iniciativa d’agricultura social i periurbana a la vinya de Can Gambús, que forma part del Parc Agrari de Sabadell. Tant l’Ajuntament com la cooperativa L’Olivera – Can Calopa -que duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi- tenen com a objectiu potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica, assolir vins de qualitat i al mateix temps afavorir les oportunitats d’integració social i laboral per a persones amb discapacitat.