Si tens una empresa, això et pot interessar: la llei que facilita l’activitat econòmica

El Consell d’Economia Productiva (CEP) ha organitzat una trobada a la Cambra de Comerç de Sabadell per avaluar el desplegament de la llei 18/2020, que teòricament ha de facilitar els tràmits administratius i, amb això, l’activitat econòmica. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, ha explicat els principals punts del decret i els assistents han convingut a celebrar les fites aconseguides fins al moment. Tots plegats esperen que en els pròxims mesos el desplegament d’aquesta llei sigui total i puguin veure’n els resultats amb totes les garanties.

El temps és el recurs empresarial més valuós per ser competitiu; aquesta és la principal conclusió de la sessió que s’ha celebrat aquest dijous a la Cambra de Comerç de Sabadell. Està emmarcada dins el cicle ‘Diàlegs d’Economia – El desplegament de la llei de facilitació de l’activitat econòmica’ que organitza el Consell d’Economia Productiva (CEP), una entitat formada per Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), la Cambra de Comerç de Sabadell i PIMEC Vallès Occidental. Una eina que ha de permetre guanyar temps és la llei aprovada el desembre del 2020, que, a trets generals, pretén agilitzar els tràmits burocràtics dotant de més recursos i autonomia a les administracions a través d’un model interconnectat i molt digital.

“El temps és clau i fer-ne un ús eficient és el més important per ser competitius. Per això és tan important agilitzar els tràmits administratius a través d’un model transversal. Es calcula que aquesta llei beneficia al 89 per cent de les empreses i al 91 per cent dels autònoms, però també té beneficis econòmics: 44,4 milions d’euros, que és el valor del temps estalviat”, ha defensat el secretari d’Empresa i Competitivitat a la Generalitat, Albert Castellanos.

Malgrat que la llei en qüestió té una major incidència en els òrgans autonòmics, la col·laboració d’aquests amb altres actors com les Cambres de Comerç, les delegacions comarcals de PIMEC o els ajuntaments és constant. De fet, segons les dades proporcionades per Castellanos aquest dijous, el 95 per cent de la població catalana ja disposa d’un dels mecanismes clau d’aquesta ‘facilitació de l’activitat econòmica’: la finestreta única empresarial (FUE). Es tracta de l’espai (cada cop més virtual que físic) des d’on els empresaris o intermediaris poden fer totes les seves gestions amb l’administració. Aquesta eina estandarditza les gestions i empra un model col·laboratiu de prestació de serveis que preveu acords de col·laboració amb els actors implicats. L’Ajuntament de Sabadell, però, encara està en tràmit d’afegir-s’hi.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

La Cambra de Comerç i la Generalitat ja han traslladat la seva voluntat a l’Ajuntament perquè aquest se sumi a la FUE, però, paral·lelament, la llei 18/2020 té més finestres obertes pendents de tancar, com ara utilitzar la intel·ligència artificial per oferir serveis més proactius o reduir el temps per finalitzar els règims d’autorització. Albert Castellanos ha volgut ressaltar que en un inici es van detectar 137 mesures de millora i, al cap d’un any, ja havien assolit el 64 per cent d’aquestes.

Foto portada: Cambra de Comerç de Sabadell. Autor: David B.

Els comentaris estan tancats