Foto portada: una pizza. Font: The Best Chef Awards.

Una pizzeria de Sabadell, al Top 100 del món

La pizzeria Il figlio di Emiliano, ubicada al carrer Mare de Déu de les Neus, al Centre, i regentada pel jove i conegudíssim pizzaiolo Eric Ayala ha estat inclosa al rànquing italià The Best Pizza Award 2024, que distingeix les 100 millors pizzeries de món i els resultats dels quals s’han presentat aquest dilluns en una cerimònia a Milà.

La pizzeria barcelonina Sartoria Panatieri ha aconseguit el segon lloc del rànquing italià The Best Pizza Award 2024. L’any passat el local de la capital catalana es va situar com la millor pizzeria d’Europa fora d’Itàlia, segons la guia 50 Top Pizza Europe. Als guardons d’aquest dilluns, el primer premi se l’ha endut, per quart any consecutiu, el mestre pizzer de Pepe in Grani, a Caiazzo (Itàlia), Franco Pepe. Els artífexs del local barceloní, Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ocupen el segon lloc i completa el podi Simone Padoan, fundador de I Tigli, a San Bonifacio (Itàlia).

Entre les 100 pizzeries destacades per la llista arreu del món n’hi apareixen tres més d’Espanya. Al número 49 la pizzeria de Bilbao Demaio, amb el mestre pizzer Gioel Demaio. Al número 66 la pizzeria de Girona Gasparic, amb Eloi Torrent. I finalment, al número 89 el local de Sabadell Il figlio di Emiliano, amb Eric Ayala.

Ayala, al rànquing Top 100.
Ayala, al rànquing Top 100.

Ayala, natural de Sant Quirze, es va fer molt conegut a Tik Tok els darrers anys. L’octubre de l’any passat va obrir el seu local al costat de la Via Massagué, amb una festa que va aplegar centenars de persones.

Foto portada: una pizza. Font: The Best Chef Awards.

Els comentaris estan tancats