La pastisseria Mimpi del centre de Sabadell ha quedat finalista en el Premi al millor bombó artesà d’Espanya, convocat per la revista DPAS i Books For Chefs Dulcipast. La seva propietària, Cristina Ramón, va obrir l’establiment fa només quatre mesos i ja té el primer reconeixement de la crítica.
Ramón és una jove barcelonina resident a Sabadell des de fa uns anys, però amb un ampli reconegut en la pastisseria, la confiteria i la gastronomia en general. Va obrir el seu establiment, Mimpi, fa només quatre mesos en el número 15 del carrer de l’Advocat Cirera.
“Soc de Barcelona però la meva parella és d’aquí i hi visc des de fa uns anys. Em vaig formar a la Baking School de Sabadell, on vaig fer el grau de professionalitat de forneria i brioxeria però tenia clar que em volia enfocar en la pastisseria. Vaig estudiar a la pastisseria l’Atelier de Barcelona, on també hi vaig treballar. Després vaig ser-ne la cap de pastisseria i vaig començar a donar classes”.
Llavors va treballar al reconegut restaurant Àbac, de Jordi Cruz (3 estrelles Michelin) i després al restaurant Amar Barcelona, del cuiner Rafa Zafra, ubicat a l’hotel Palace de Barcelona. “Va ser sonat perquè ens van visitar Barack Obama, Bruce Springsteen i Steven Spielberg. Va sortir per tot arreu. Va ser un privilegi”, reconeix.
Ara segueix donant classes. Però tenia una altra idea al cap: regentar el seu negoci. “El meu objectiu era obrir el meu negoci i la meva pastisseria”. Des de fa quatre mesos, va obrir Mimpi a Sabadell.
“Una pastisseria de vitrina, molt francesa, amb sabors equilibrats. Va sortir l’oportunitat d’aquest local i no ho vaig dubtar”. “Estic molt contenta de la rebuda de Sabadell i els municipis del voltant. Hi ha gent que agraeix un tipus de pastisseria així, més individual, més pastissets, més personalitzada, que no es veia tant a Sabadell, on hi ha pastisseria i brioxeria boníssima però no tanta pastisseria individual de vitrina. Per ara estic supercontenta”.
En tan poc temps, Mimpi ha reconegut un primer reconeixement. Finalista al Premis al millor bombó d’Espanya 2025, convocat per Dulcipast cada dos anys.
“Havíem de crear un bombó per a l’ocasió, que ara estem venent en edició limitada: sis caixes de 9 bombons cada setmana. “Volia fer un bombó amb formatge, perquè en sóc una apassionada, i molt de la terra. Per què no un mel i mató? Vam decidir un nucli líquid de mel, una garnache de mató i un toc més cruixent amb una gianduja de nous. Representar en un bombó el postre al plat. Després vam buscar un motlle i encamisar-lo amb un disseny de pintura perquè recordés un petit mató”, assegura. “Vam intentar treballar amb productes de la zona de Montserrat perquè la verge de Montserrat és la patrona dels pastissers. I treballar amb un formatge molt fresc”.
Els diferents participants al concurs van presentar prop de 150 propostes. Va guanyar Hofmann. “Hem quedat entre els 34 que han estat finalistes. Hem tingut la sort de ser un dels millors 34. Per mi ha estat un premi. Representa molt per un establiment que fa molt poc que hem obert. És una empenta i a nivell personal un aprenentatge per superar-nos i sorprendre”, assegura.
Més enllà de ser finalista, l’objectiu de Ramón és “consolidar” la pastisseria. L’any vinent es presentaran al concurs a la millor pasta de té. “Ens hi presentarem però el nostre principal objectiu és anar fent i anar creixent des de la pastisseria, fer una bona clientela, mantenir-la, que repeteixin, que ho comentin entre els seus més propers i el boca a boca a Sabadell. Fa molt poc que estem oberts però estem molt contents”, finalitza.
Foto portada: Cristina Ramón, de Mimpi, pastisseria finalista al premi al millor bombó d’Espanya. Autor: J.d.A.