Amb permís de les patates braves, les croquetes són la tapa per excel·lència. Un plat d’origen francès però molt nostre. Aquest dijous 16 de gener es va celebrar el Dia Mundial de la Croqueta. El dia va néixer com una clicada d’ull informal a aquest plat que s’ha quedat ja en l’imaginari col·lectiu però s’ha consolidat.
De pernil. De carn d’olla rostida. De bacallà. De bolets. Hi ha tantes formes de farcir la croqueta com de croquetes en si. I sí. Ja sabem que les millors croquetes són les de la mama, la iaia o la sogra. A més ens ho heu recordat a l’enquesta. Però hi ha diversos locals on no només són molt dignes però realment molt bones. Per això us hem preguntat on fan les millors croquetes de Sabadell. Aquestes són les respostes que mes ens heu dit.
@carmina_civil a Instagram ens destaca les croquetes del Nou Canaletes (Capmany, 24) l’hereu del Canaletes de tota la vida, primer a Cal Pané (al costat del desaparegut baixador de la Rambla) i després a la plaça Sant Jaume. “Són boníssimes”, ens diu. @blanca_maig61 ens destaca les croquetes del Mercat Negre (Sant Jaume, 19). “Les millors”, diu @dolorsturu. Oriol Rifer assenyala les del Rauxa (Tres Creus, 15) mentre que @mympheanim3 ens duu a la Zona Hermètica per recomanar-nos les del Subli7me, al carrer Sant Ferran 206 (Gràcia) que són “caseres i brutals”. @monterofina ens destaca les croquetes del Bar Luis, a Ca n’Oriac (Urgell, 38).
Per altra banda, si les voleu comprar i endur cap a casa, @scr_1979 ens recomana les de La cuina de l’Isaac (Sant Feliu, 9), una rostisseria de gran qualitat amb “un xef inigualable i amb dedicació plena”. “100 per cent casolanes”, diu @xvaleryyx a Instagram.
Segur que hi ha propostes interessants que s’han quedat fora. Teniu alguna recomanació més?
Continguts relacionats:
Foto portada: un detall del restaurant Rauxa, un dels recomanats per la nostra audiència per tastar les croquetes. Autora: Alba Garcia Barcia.