FES-TE SUBSCRIPTOR!
Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.
—————————————————————————–
[Aquest contingut es va publicar originalment al juliol de 2023. Poden haver-hi hagut canvis en alguns locals, noves obertures o tancaments. Posteriorment va obrir Il Figlio di Emiliano del quirzetenc Èric Ayala, que s’ha convertit en un fenomen i en una de les 100 millores pizzeries del món]
Farina, llevat, aigua i sal per a la base i ingredients al gust a sobre. Poques coses hi ha més simples que una pizza, un plat d’origen eminentment italià però que és global. Amb l’hamburguesa, són els dos plats internacionals més populars. Si Sabadell compta amb una important oferta gastronòmica general, no podria passar el contrari pel que fa a la pizza, ja siguin restaurants, locals per emportar i recollir o fins i tot franquícies.
De forma rodona o quadrada, amb la base més gruixuda, a la napolitana, o més fina, l’art de la pizza també té varietats. I per gustos els colors: que dir de l’eterna discussió sobre la pinya? Però quines són les millors, o quines són valorades més pels sabadellencs? Ho hem preguntat a la nostra comunitat a Facebook (més de 20.000 seguidors) i d’Instagram, amb prop de 5.000. Aquestes són les principals respostes.
Maximmus i Ofame, legió de fans
No és fàcil ni hi ha una opinió unànim però hi ha alguns noms que es repeteixen entre els sabadellencs. Serien l’elit de les pizzeries locals. Bàsicament són dos. Maximmus Pizzeria Napoletana i Ofame. Són els més recomanats per la nostra comunitat. De llarg. “Maximus és veritable pizza napoletana“, diu @laurapinedasbd. “Ofame, pizzes a forn de llenya, massa molt bona i gran qualitat en els ingredients”, explica @txellcaralt des d’Instagram. “Ingredients de primera qualitat. Pizza autènticament italiana”, diu la @silviasola. Podríem dir que aquests dos establiments situats al centre de Sabadell tenen una bona legió de seguidors. Maximmus està situat al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 15. Fan pizzes al local i per emportar.
Per la seva part, el petit local d’Ofame està situat a la plaça del Pi-pí, al carrer de Gràcia 65. Només fan pizzes per recollir al local.
Ben parat també en surt un bon grapat d’establiments, tot i que a distància dels anteriors. Entre els clàssics de la ciutat, Il doge de Venezia (Monterols, 56, a La Creu Alta). No gaire lluny, amb menú i mig menú diari i bona pasta, La Bella Italia (Ronda Zamenhof, 135). “Boníssimes”, diu Aroa RM a Facebook. I també la pizzeria Verdi, a la Rambla 109. “Tradició i autèntica pizza italiana”, ens diu Jordi Alsina a Facebook. Isabel Pareja recomana Che Figo, al costat del gimnàs QWellness de la carretera de Terrassa 265. “Autèntiques, delicioses i la responsable del lloc un encant”. Roman Pizza (Tres Creus, 87, també a Sant Quirze), bàsicament per recollir i a domicili, és un altre dels noms que apareixen en alguns casos. Un local amb les pizzes diferents, amb base gruixuda, venda al tall i ingredients de primeríssima qualitat, és L’Artigiana, al cèntric carrer de l’Advocat Cirera número 10. Les begudes també són italianes i el local té algunes taules per menjar a l’espai. Ens el recomana l’especialista foodie sabadellenc Juan Reyes.
A Can Llong ens recomanen un establiment que ha obert no fa gaire temps. Rustik Pizza, bàsicament amb pizzes a domicili (Ronda Europa, 468). Ho fan a Facebook i també a Instagram. “La massa és deliciosa i els ingredients són molt bons”, diu @galeginho. També tenim un parell de recomanacions d’un altre establiment al mateix barri: Pizza Pazzo, restaurant i per emportar (Sarajevo, 151).
Nota de la redacció: aquest contingut es fa a partir de les respostes dels lectors de l’iSabadell i no hi ha cap finalitat publicitària ni econòmica al darrera de les recomanacions.
Més informació:
Foto portada: una de les creacions de la pizzeria Ofame. Autora: Alba Garcia Barcia.