Plataforma Vàlua

La Plataforma Vàlua al servei de la ciutadania

Explicàvem fa uns mesos des d’aquestes mateixes pàgines, que l’Associació Plataforma Vàlua havia nascut amb un doble objectiu: d’una banda, promoure i enfortir les capacitats, competències i oportunitats de les entitats sabadellenques que treballen en el tercer sector social, generar sinergies i coneixements entre elles per tal de contribuir a la transformació social i a la lluita contra les desigualtats i vulnerabilitats. De l’altra, posicionar-se com a referent en matèria de polítiques socials ciutadanes i actora rellevant davant l’administració i agents socioeconòmics de la ciutat.

Doncs bé, és en aquestes línies de treball que la Plataforma Vàlua ha posat en marxa diverses sessions de treball conjunt amb l’objectiu d’enfortir l’acció de les entitats socials del tercer sector que sense ànim de lucre treballen a la nostra ciutat, no només pel que fa a l’atenció de la salut física i emocional de les persones usuàries a les quals aquestes entitats atenen, sinó que també a la salut global de la ciutadania, ja que a més d’oferir serveis de suport i assistència a les persones que ho precisen, les entitats del tercer sector contribueixen a la cohesió social alhora que redueixen les desigualtats i fomenten la inclusió.

Valors

Les entitats que formen part de l’Associació Plataforma Vàlua (APV) estan compromeses en fer camí plegades per avançar cap a una societat més justa i equitativa, garant dels drets inherents a la ciutadania. Els principis sota els quals s’articula aquest compromís es contenen en els deu principis bàsics que conformen el codi ètic de l’Associació:

  1. Absència de qualsevol afany de lucre. Les entitats membres de l’Associació no persegueixen cap mena de lucre econòmic que pugui derivar-se del desplegament de les seves activitats.
  2. Compromís social. Les entitats membres de la Plataforma actuen de manera compromesa i solidària, mogudes exclusivament per motivacions de justícia social.
  3. Igualtat social i inclusió de les persones. Des de l’APV es fomenten els valors inherents a la igualtat de drets i a la inclusió social i laboral de totes les persones i col·lectius vulnerables.
  4. Autonomia i independència. L’APV garanteix sempre i en tot moment, la llibertat i sobirania de les entitats que en formen part.
  5. Transparència informativa. La Plataforma vetlla per la transparència informativa tant pel que fa a les relacions entre les entitats que en formen part com amb l’administració i amb la resta d’entitats i institucions ciutadanes, tant locals com nacionals.
  6. Eficiència en la gestió. L’APV aposta per promoure una gestió eficient de les entitats del Tercer Sector per l’assoliment de la seva sostenibilitat i transparència.
  7. Esperit de col·laboració entre els membres per una acció social conjunta. Les entitats membres de l’APV, actuen empeses per l’ànim de col·laboració tot compatibilitzant els interessos de cadascuna de les entitats membres, en benefici d’una acció social conjunta.
  8. Sensibilització de la ciutadania. Des de l’APV entenem que la millora de la qualitat de vida de les persones passa pel treball conjunt amb l’administració en el marc de la col·laboració i corresponsabilitat que ha de presidir les relacions entre l’Associació, les entitats membres i l’administració, així com per la sensibilització i implicació de la ciutadania que ha d’afavorir conductes socialment responsables per part de les empreses i de la ciutadania.
  9. Emprenedoria social i foment de les “infraestructures socials”. L’APV vol promoure la iniciativa emprenedora que condueixi a la creació de lligams i relacions amb les persones agents socials i econòmiques de la ciutat.
  10. Denúncia de les situacions de desigualtat. L’APV contribueix a promoure la denúncia pública de les situacions de desigualtat en les quals es trobin les persones en risc de vulnerabilitat.

Jornada festiva

És precisament per donar a conèixer el treball que desplega l’Associació Plataforma Vàlua i les entitats socials que en formen part, que durant el matí d’aquest dissabte, 5 d’abril, els Jardins de la Fundació Caixa Sabadell 1859, acolliran, la Mostra d’Entitats de Vàlua i, de l’altra, les actuacions de grups i bandes musicals que, desinteressadament, s’han volgut sumar a la Mostra i que contribuiran a fer més amena la jornada. Aquests grups i bandes són els Clowns d’Êthos, les orquestres Bufasons de l’Escola de Música de la Creu Alta i la Castellar Swing Band i les bandes L’Orgull del Barri i San Carlos Club.

Així és que les persones interessades a conèixer més detalls quant a la Plataforma Vàlua i les entitats que en formen part, no poden deixar d’acudir demà als Jardins de la Caixa o, si ho prefereixen, contactar amb l’Associació Plataforma Vàlua a través d’aquesta adreça d’e-mail [email protected].

Els comentaris estan tancats