Traslladen per un dia els ‘Maid Cafe’ de Tòquio a Sabadell

El Cercle Mil·lenari ha organitzat a Sabadell, per segon any consecutiu, la recreació d’un maid cafe, establiments japonesos de menjar on el personal va vestit com a servents domèstics occidentals del segle XIX.

Sorgits a principis de segle al barri toquiota d’Akihabara (Japó), epicentre del fenomen otaku, els maid cafes són establiments de menjar on els cambrers i les cambreres van vestits com a personal de servei domèstic decimonònic amb elements kawaii (mot japonès traduïble com a “bonic”, “tendre” o “adorable”). Elles amb còfies (i sovint també amb diademes amb orelletes de gat de peluix), davantals, vestits amb volants i mitges, ells amb vestit formal i corbata o corbatí (sovint també amb armilla), tenen un tracte amb el públic més proper, afectuós i reverencial del que podem esperar en qualsevol altre bar, cafeteria o restaurant. A Sabadell el Cercle Mil·lenari ha organitzat per segon any consecutiu una recreació de maid cafe, obert a tothom, per poder viure aquesta experiència sense haver de viatjar a l’altra banda del món. L’activitat ha tingut lloc aquest dissabte al local de l’antic Consell de Joves de Sabadell, ara Espai Emprius.

Els i les visitants del Maid Cafè Sabadell han pogut triar què menjar entre una variada representació de plats de la cuina japonesa, com ramen, edamame (baines de llavors de soja fetes al vapor), gyozas (una mena de ravioli, acabat a la planxa) o sopa de miso. La carta ha comptat igualment amb una bona tria de dolços de la rebosteria nipona, com dorayakis (els famosos “pastissets” que sempre menja el personatge d’animació Doraemon, el gat còsmic), i també cupcakes o macarons. Per beure s’ha servit Ramune (beguda carbonatada continguda en una ampolla de coll codd), Calpis (refresc fet a partir de llet i aigua) o el famós té matxa. Un equip de quatre majordoms i quatre hostesses han atès afablement als comensals.

MaidCafe03
Safata de cupcakes al Maid Cafè Sabadell. Autor: @emeaclave

Durant la jornada també s’han dut a terme activitats com tornejos de jocs de taula de temàtica japonesa (Sushi Go! i Tanto Cuore), un concurs on els i les participants han hagut d’encertar el títol de l’anime, la sèrie o el videojoc a partir de fragments d’àudio de pocs segons de les corresponents bandes sonores, actuacions, sortejos de lots cedits pels patrocinadors del maid cafe (Rincón del Friki, Rambla Cómics i Nikochan Comics) i un taller de té matxa (impartit per un altre dels patrocinadors, la Tea Shop). A més hi ha hagut jocs de taula a disposició del públic.

Aquesta segona edició del Maid Cafè Sabadell ha superat les expectatives dels organitzadors, que han vist augmentada l’afluència de públic respecte a la de l’any passat, que ja va superar llargament el centenar de persones.

L’associació darrera del Maid Cafè Sabadell

El Cercle Mil·lenari és una associació que va néixer l’any 2015 per dur a terme activitats lúdiques alternatives i friquis a Sabadell, entenent en aquest cas el terme polisèmic i no recollit al DIEC “friqui” com aquella persona entusiasta de la cultura japonesa (i especialment del manga i l’anime), els videojocs, els jocs de taula i/o els jocs de rol. També són objectius de l’entitat donar a conèixer al públic general aquestes formes d’oci i combatre els estigmes que pesen sobre qui és definit o es defineix com a friqui.

MaidCafe02
Participants del Maid Cafè Sabadell juguen a jocs de taula. Autor: @emeaclave

L’entitat ja ha organitzat dos maid cafes i dues Jornades Mil·lenaries (la primera dedicada als jocs de cartes, de taula i de rol i la segona centrada en el còmic americà i els superherois). També han col·laborat amb el Mescla’t i la 12a edició dels 24h de Juegos de Mesa, que organitza el Refugio del Sátiro.

Foto portada: part de l’equip de persones que han fet possible el Maid Cafè Sabadell. Autor: @emeaclave.

Els comentaris estan tancats