Render del projecte de transformació de l'antiga fàbrica Germans Camps. Autor: cedida.

Avancen els tràmits per transformar l’entorn de l’antiga fàbrica Germans Camps

L’entorn de l’antiga fàbrica Germans Camps, al barri de Gràcia, es transformarà properament per construir un complex d’habitatges i generar nous espais d’estada per a la ciutadania.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns el projecte d’urbanització de l’espai públic. Les obres permetran ampliar les voreres, incorporar vegetació i col·locar mobiliari urbà.

Segons detallen fonts municipals, el desenvolupament del projecte es durà a terme respectant les estructures arquitectòniques de la fàbrica. D’aquesta manera, malgrat que els pisos seran nous, es preveu que es conservin els elements amb més valor patrimonial de la finca, com ara la façana del despatx que dona a la confluència entre la carretera de Barcelona i la carretera de Molins o dues naus protegides del conjunt fabril.

Nous habitatges

Pel que fa als pisos, a càrrec d’un promotor privat, cal destacar que sumaran 13.025 metres quadrats de sostre residencial, un 30 per cent del qual es destinarà a habitatge protegit, en aquest cas de venda. A més, el consistori ha assegurat que el 10 per cent de l’aprofitament urbanístic es materialitzarà en habitatge de protecció oficial de lloguer, en benefici de la ciutat.

Render del projecte de transformació de l'antiga fàbrica Germans Camps. Autor: cedida.
Simulació del projecte d’urbanització de l’espai públic. Autor: cedida.

El primer tinent d’alcaldessa, Eloi Cortés, ha remarcat que un dels trets més destacats de la proposta és que es guanyarà espai públic com a resultat de l’enderrocament, millorant la connexió per a vianants amb l’estació de Can Feu-Gràcia. Els treballs d’urbanització de la zona compten amb un pressupost d’execució d’1,2 milions d’euros i engloben, entre altres actuacions, la instal·lació de l’enllumenat i la plantació d’arbrat i arbustiva.

Una complex amb història

La fàbrica Germans Camps va ser construïda a començaments del segle XX, tot i que va anar evolucionant a mesura que es van afegir noves peces al conjunt fabril. L’any 1924 es va construir el despatx, la part més noble, obra de l’arquitecte Joaquim Manich, qui després va ser arquitecte municipal. Manich va ser l’autor de les escoles republicanes construïdes durant la Guerra Civil: l’escola unitària de Can Rull o les enderrocades a la Creu Alta; així com també de la Creu dels Caiguts que va col·locar-se al Racó del Campanar durant 40 anys.

Més informació:

Foto de portada: render del projecte de transformació de l’antiga fàbrica Germans Camps. Autor: cedida.

Deixeu un comentari