Sushi 21

‘Oci’: 5 maneres de menjar sushi a Sabadell

  • Amb servei de restaurant o sense, els locals aposten pel take away (menjar per emportar).

  • Alguns establiments també tenen botiga on comprar productes alimentaris japonesos.

No conté xocolata, cafeïna ni qualsevol component addictiu, però qui el tasta i li agrada, repeteix. El sushi sembla haver convençut una bona part dels veïns de Sabadell, i prova d’això n’és la recent aparició d’un gran nombre d’establiments especialitzats en aquest menjar oriental. Nosaltres us en presentem cinc; sabríeu ampliar la llista? Quins és el vostre preferit? Us agrada el sushi?

Menjar sushi a Sabadell és cada vegada més fàcil, però sabem on fer-ho bé? Aquest menjar no sol ser barat, i per això cal trobar aquells establiments que no enganyin oferint-nos productes de baixa qualitat. Amb aquest objectiu, hem preguntat a diversos afeccionats del sushi quins eren els seus destins preferits. El resultat, cinc establiments ben diferents. La qüestió és: creieu que en falta algun?

Kimbo (Carrer Marià Fortuny, 8 )

Petit però valent, l’establiment compensa els problemes per reservar-hi taula (tot just n’hi ha un grapat) amb terrassa al carrer, un servei de take away i receptes d’una qualitat i presentació excel·lents. D’elles, en recomanem el Maki calent de llagostí, el Tataki de tonyina i també els postres, entre els quals destaquen els bunyols de gingebre amb xocolata desfeta per dins.

Apte per a qui no li acabi de convèncer el sushi (proposen fideus, arrossos i receptes de verdures i pollastre delicioses), recomanem que aneu al Kimbo amb la cartera mig plena, ja que no és especialment barat.

Sushiroll (Carrer Papa Pius XI, 178)

Sushi temàtic. Al SushiRoll interpreten el menjar japonès dividint-lo en dotze menús inspirats en diferents conceptes (el MediterraniRoll està compost d’espàrrec o pebrot, al TropicRoll predominen les fruites exòtiques…). Nosaltres ens quedem amb el menú “ElTeuRoll”, que ens permet escollir les nostres varietats preferides.

L’establiment té la possibilitat de fer la comanda en línia, i també disposa d’una botiga on es poden comprar menjars preparats i productes alimentaris orientals com salses, begudes i postres japonesos.

Sushi21 (Carrer de la Rosa, 28)

Responsables d’un dels sushis més recomanats de la ciutat, el Ramon Santeularia, treballador, ens assegura que el Sushi21 es diferencia per la “qualitat” dels productes i els seus “sushi-men” (cuiners). També explica la motivació del local:

Al restaurant tenim clients de totes les edats, ja siguin experts, aficionats… però aquells que ens donen una satisfacció especial són els que han descobert el sushi gràcies a nosaltres i els ha agradat”.

L’establiment, que combina un disseny modern amb restes arqueològiques del s.XVIII, ha inaugurat fa poc un local de menjar per emportar a la Rambla (nº 90).

Sakura (Avinguda de Barberà, 105)

El temps que porta introduint la cuina oriental a la ciutat (va inaugurar-se l’any 1998) és proporcional a la varietat d’opinions que genera entre els seus clients. I és que si bé coneixem persones que freqüenten el Sakura des de fa anys, altres asseguren que una visita ha estat suficient per a no tornar-hi.

Entre el més destacat, el vaixell de sushi, l’atmosfera, la preparació del menjar a la vista i la possibiltat de reservar sala per a grups. Hi ha clients, però, que critiquen la qualitat dels productes.

Misushi (Carrer Sant Pau, 7)

Portat per l’Adriana, una sushi-woman que va viure al Japó per a perfeccionar la seva tècnica, el Misushi va obrir les seves portes fa menys de dos mesos i només ofereix servei de take away. Tot i així, el local ja s’ha convertit en un dels punts més sol·licitats per a saciar l’ànsia de menjar japonès.

El millor de tot segons els seus clients és el menú Misushi, barat i amb una varietat generosa (i “deliciosa”) de productes. L’establiment també és botiga, on podem adquirir salses, llaminadures i cerveses japoneses.

La vostra opinió

Com sempre, des de iSabadell us animen a dir la vostra opinió sobre els productes i locals dels que parlem. També us demanem que si la informació us sembla interessant la compartiu entre els vostres contactes.

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

La setmana que ve parlarem de pizzeries, així que si esteu orgullosos del vostre restaurant habitual, no dubteu en dir-nos quin és. Podeu fer-ho a través d’aquest mateix article, Facebook o Twitter. Fins el proper divendres!

8 Comentaris

  1. Com a amant de la cultura japonesa, la veritat és que parlar de la seva cuina a través del sushi és un enfocament que trobo inadequat i que ja cansa. Seria l’equivalent a voler parlar de la cuina mediterrània preguntant qui fa la millor paella…

    Pel que fa als restaurants, tant en kimbo com en sushi21 són cars pel que ofereixen, la majoria de plats intenten ser tan elitistes que són massa minimalistes i s’obliden de l’essència. El sakura no és de mala qualitat, el problema és que no és japonès, sinó demaneu el gyudon i compareu el gust amb la típica vedella amb verdures del dragon de oro… El Misushi no sabia ni que hi era, tocarà probar-lo!

    Per cert, us heu deixat l’udon, allà al carrer de gràcia. Una cadena bastant comercial, amb alguns plats que no s’ajusten a les receptes originals (per exemple l’okonomiyaki) i a mi personalment aquestes variacions no m’agraden. Però en general força acceptable i més bé de preu que els altres.

    La iniciativa d’introduir la cuina japonesa a sabadell em sembla molt bona, tot i que als nostres restaurants encara els queda un gran camí per recorre i arribar al nivell de molts dels que hi ha per Barcelona. Com podrien ser el sushiya, el ikkiu o el kikuchan, tots tres econòmics, boníssims i amb gustos molt autèntics.

    • Hola Gemma! Abans que res, moltes gràcies pel teu comentari! Realment no preteníem parlar de la cuina japonesa en general sinó simplement de sushi. Per altra banda, hem decidit no incloure l’UDON ja que no inclouen el sushi a la seva carta. Personalment, quins llocs de Sabadell ens recomanaries?

      • Et recomanu el sushi21 (www.sushi21.es) es una pasada lloc aocllidor i magic. Qualitat preu indiscutible.

  2. Sushiroll, sens dubte. El primer en fer sushi innovador a Sabadell. Fusió de cuina oriental i mediterrània. Originalitat assegurada per la seva creadora, Anna Muñoz.

  3. El udon sí que té sushi, tot i que només del tipus anomenat maki (el enrotllat amb alga per a que s’entengui)… Però si que és cert que no és precisament el seu plat estrella.

    De Sabadell, tot i que per proximitat hi vaig de tant en tant, no en recomanaria cap, com a molt algún plat d’algun.

  4. A escepción del Kimbo -que no lo he probado todavía-, ningún sushi de los de Sabadell me convence, salvo el Misushi. Los demás, no es que los encuentre mal, tanto el pescado como la textura del arroz están bien, pero al aliño les falta el punto de vinagre de arroz y mirin, sin lo cual para mi gusto, queda el sushi en su conjunto insípido. Además de que el menú del día está muy bien de precio. Sin duda volveré.

  5. Us heu deixat l’Izakaya, la taverna japonesa del Carrer Sant Quirze, 29! Fan un sushi molt variat i d’una qualitat excepcional, la presentació dels plats és molt maca i elegant, els preus no estan malament i el local és molt acollidor. Totalment recomanable 🙂