El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol. Autor: J.d.A.

Rossinyol (CiU) opta per obrir La Bassa aquest estiu si no perilla la seguretat

Sabadell no es pot privar de La Bassa durant almenys un estiu, deixant bona part de les gairebé 150.000 visites sense alternatives reals. El portaveu de CiU a l’Ajuntament, Carles Rossinyol, manté que La Bassa ha d’obrir aquest estiu, sempre i quan no hi hagi problemes de seguretat.

De la lectura (a la premsa) de l’explicació donada per l’equip de govern per justificar el tancament de La Bassa, Rossinyol no interpreta que hi hagi greus problemes de seguretat (més info: ‘La Bassa no obrirà aquest estiu‘). Ben al contrari, creu que l’executiu argumenta el tancament en base a les fuites d’aigua, i l’increment del consum d’aigua. Un fet conegut pels grups municipals des de l’any 2013, segons diu, i que l’any 2015 va significar una despesa de 85.000 euros durant la temporada de la piscina. Una despesa superior als 35.000 euros de l’any 2013 però molt i molt inferior a la recaptació per entrades i en tot assumible pel servei públic que suposa obrir la piscina a l’estiu.

Rossinyol creu que caldria encarar de nou la despesa extra en aigua (si no es pot fer alguna petita obra per reduir les fuites) i així evitar deixar Sabadell sense la seva principal piscina aquest estiu. Un equipament que va rebre 147.000 usos entre finals de juny i finals d’agost de l’any passat.

Quina és la seva alternativa?

CiU assegura que les obres de reparació de La Bassa són molt importants. I reconeixen que cal encarar-les. La primera fase té un pressupost d’un milió d’euros (el ple va demanar un préstec en aquesta línia fa uns mesos) i la segona fase un cost de 600.000 euros, que el govern encara no té assegurats. Rossinyol vol que s’analitzi si es pot fer alguna petita reparació abans de l’estiu per reduir la despesa en aigüa i garantir l’obertura a finals de juny. Si no és així, creu que és prioritari garantir l’obertura de La Bassa mentre es prepara el contracte d’obres, s’escull l’empresa que ha de fer els treballs i es comencen els treballs tan aviat com acabi la temporada de piscina, a finals d’agost.

Els nacionalistes voldrien ajuntar les dues fases d’obres (1,6 milions en total per reparar el col·lector d’aigües i la piscina) obligant l’empresa guanyadora a fer els treballs abans del juny de l’any 2017. Tot plegat, per impedir tancar el principal equipament esportiu i d’oci que té la ciutat a l’estiu, i que atrau no tan sols a milers de persones cada dia (unes 3.000 els dies amb més usos, per exemple) sinó que és un element de “capitalitat” de Sabadell.

La Bassa
La Bassa, aquest dimecres. Autor: David B.

Aquest calendari té una premisa: que obrir La Bassa no comporti problemes per a la seguretat. Si n’hi hagués, està d’acord amb tancar-la fins que s’hagi garantit la seguretat. Però creu que els tinents d’alcalde Maties Serracant i Marisol Martínez no van dir de forma directa i clara que La Bassa es tanqués perquè perillés la seguretat dels banyistes.

“Ciutat més petita”

Convergència i Unió sosté que el govern “s’hauria d’haver arremangat abans” perquè coneixien el problema de fa temps. I creuen que cal fer tot el possible per no perjudicar els visitants, entre ells, molts grups d’esplai a l’estiu. “Cal pensar-s’ho molt bé abans de prendre aquesta decisió”, diu Rossinyol. En el fons creuen que el govern d’esquerres, defensor dels serveis públics, està primant les necessitats de l’administració per sobre de la ciutadania. “Tot plegat, estan fent la ciutat més petita”, lamenta, definit com a poc creïble que les piscines dels barris (Can Marcet, Olímpia, Ca n’Oriac i Campoamor), a més dels hipotètics acords amb operadors privats puguin assumir els banyistes perduts de La Bassa. “Creiem que no han analitzat tot el problema que implica tancar La Bassa un o dos estius”, diu el regidor Josep Beltran.

Foto portada: el portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol. Autor: J.d.A. 

3 Comments