Ràdio Sabadell

El govern vol desencallar la direcció de ‘Ràdio Sabadell’ per la via ràpida

Més de dos anys i mig d’encallar el procés de renovació de la direcció de Ràdio Sabadell, el nou govern municipal intentarà aquest dijous desencallar-lo. Les forces que donen suport a l’executiu liderat per Juli Fernàndez presentaran al ple el nom de la periodista Montserrat Pérez Creus com a nova directora. Necessiten dues terceres parts de vots afirmatius (18 de 27). Si no hi ha canvis d’última hora, Pérez Creus té garantit el seu nomenament.

La renovació de l’empresa Comunicacions Audiovisuals Sabadell, empresa municipal que gestiona Ràdio Sabadell, porta encallada des de l’estiu de l’any 2013. Llavors cap dels dos candidats proposats van aconseguir els suports necessaris. Per un costat, el radiofonista Manolo Garrido, que coordina el programa Tarda de ràdio, va tenir 15 vots (13 del PSC i dos del PP). Per altra banda, la periodista Montserrat Pérez Creus en va tenir 11 (cinc de CiU, dos de l’Entesa, dos d’ICV i dos d’EUiA). Cap dels dos es va acostar als 18 vots necessaris. Des d’aquell moment la direcció de Ràdio Sabadell va estar vacant, ja que el contracte de l’anterior director, Marc Sabater, va ser rescindit anteriorment. I l’emissora municipal va entrar en la provisionalitat fins ara. Al febrer de 2014, el PSC i CiU van pactar desencallar la renovació, amb una bicefàlia entre Garrido i Pérez Creus. Però després de la victòria de Josep Ayuso a les primàries del PSC, els nacionalistes van retirar el seu suport al pacte, que ja mai es va arribar a votar.

Nou intent

Aquest dijous l’executiu intentarà desencallar la situació, aprofitant la nova aritmètica municipal. Així en primera instància es proposarà el nom de Montserrat Pérez Creus, que podria tenir els vots a favor d’Unitat pel Canvi, ERC, la Crida, CiU (a l’oposició) i Guanyem. En total, els 18 vots necessaris. Si fracassa, es votarà per Manolo Garrido.

Fernàndez: “necessitem que hi hagi direcció”

En aquest temps, ha canviat molt la situació política a la ciutat. Ara hi ha nous grups municipals (ERC i Ciutadans). Els hereus d’alguns dels anteriors podrien tenir diverses sensibilitats. El nou mandat es va constituir sobre el pacte implícit de passar pàgina i obrir una nova etapa a l’Ajuntament. I el Consell Consultiu i Assessor que va fer l’informe sobre els candidats fa més de dos anys que no és convocat. Però el govern prefereix continuar el procés tal qual es va dur a terme l’any 2013. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ho ha defensat així:

Volem continuar el procediment inicial i necessitem tenir director o directora el més aviat possible”, ha dit. “En el seu moment va ser un procés llarg, dur i molt intens però tot plegat ha estat validat pel Consell Audiovisual de Catalunya i ara portarem les conclusions al ple”. Preguntat sobre la possibilitat d’iniciar de bell nou tot el procés, tenint en compte el temps ocorregut, Fernàndez ha assegurat que “iniciar el procés no fa l’elecció del director el més ràpida possible i necessitem un director o directora de forma ràpida. Preferim que hi hagi direcció tan aviat com sigui possible”.

En les setmanes prèvies al ple, Ciutadans ha fet públic la seva preferència per un nou procés per nomenar el director. Per la seva banda, el portaveu del PP, Esteban Gesa, s’ha mostrat obertament en contra de l’elecció de Pérez Creus.

Foto portada: edifici de Ràdio Sabadell, fa un temps. Autor: David B. 

Comments are closed.