Albert Pla, a la Cava Urpí. Autor: David B.

Albert Pla, fastiguejat amb Ciutadans

El cantautor de Sabadell Albert Pla acusa a Ciutadans de vetar els seus concerts. Ho fa en una carta oberta al digital Público, publicada aquest dimecres.

Pla es dirigeix a Albert Rivera mitjançant una carta oberta a Público:

Em caus bé. Et dius Albert, com jo. Ets català, com jo. T’agrada anar net, com jo. I cada vegada que obres la boca, dius una mentida o una ximpleria, com jo”.

El cantautor sosté que el partit taronja l’ha vetat, sobretot a partir de les seves afirmacions a La Nueva España assegurant que “sempre m’ha fet fàstic ser espanyol”. Li val valdre la suspensió del concert i, segons Pla, el vet de Ciutadans a partir d’aquell moment (més info: ‘L’estrany cas d’Albert Pla‘). Pla sosté que li voten vetar un nou concert a Oviedo, previst pel 12 de maig. Amb el seu àcid estil, fa tota una càrrega de profunditat contra Rivera:

El més lleig és que a més feu creure als ciutadans espanyols que el nostre treball està subvencionat pel Govern i que, d’alguna manera, aquests concerts són actes antisistema pagats amb els diners de tots. No és cert. El teatre, encara que sigui públic, no ens contracta, ni tan sols cedeix les seves instal·lacions gratuïtament. Que quedi clar que el concert es fa a través d’un promotor privat que lloga el teatre amb aquesta finalitat.

També quedi clar que ets tu, i no jo, el que, ara per ara, rep un sou de l’Estat.

No et queixis, heu aconseguit el que volíeu, ja sou un munt de “ciutadans” en el Govern, al Senat, al Parlament, als bancs, als tribunals, a totes les televisions, diaris, ràdios i mitjans digitals, ja no hi ha poder fàctic o mitjà de comunicació que es lliuri de vosaltres. És tan invasiva la vostra presència que, per no saber de tu, he de tancar-me a casa i tallar la llum, i tot i així, et trobo a la sopa.

Voleu també el control dels fanzines, dels grafits, dels rapers mallorquins, dels comediants i dels titellaires?

Voleu també el control dels teatres, de les sales, dels bars musicals, de les galeries d’art i dels cinemes? Voleu la cultura i l’espectacle sencer?

Voleu controlar l’empresa que pinta la façana del teatre, la fàbrica que entapissa les butaques i l’equip de so?

Voleu ser amos de la web des d’on es venen les entrades?

Això és avarícia.

Finalment, Pla recorda que “mai vaig obligar a ningú a entrar als nostres concerts. I tu? Ens obligaràs a ser per existir?”. Pla té concert a Sabadell al juny, dins la nova edició del festival Embassa’t.

Foto portada: Pla, en un concert a la Cava Urpí. Autor: David B. 

Comments are closed.