Verge (ERC): “Som la prova que no necessitem triar entre l’alliberament nacional i el social”

Esquerra Republicana arrenca la precampanya realçant el treball fet pel govern de Pere Aragonès al llarg del darrer mandat. Els republicans han celebrat aquest divendres un acte polític a la plaça del Gas que ha aplegat una quarantena de persones. “Som la prova que no necessitem triar entre allò que contribueix a l’alliberament nacional i allò que contribueix a l’alliberament social”, ha declarat la consellera d’Igualtat, Tània Verge.

Encara queda un mes per a les eleccions, però els partits ja han començat a mobilitzar-se. En el seu primer acte preelectoral, els republicans han repassat les accions més destacades de la legislatura, especialment en l’àmbit social, de la mà de la consellera Tània Verge i dels diputats al Parlament Najat Driouech i Juli Fernàndez. Tres figures amb un pes important dins del partit i que estan situades en llocs de sortida a la llista del 12-M.

El ‘no’ als pressupostos, “una oportunitat perduda”

Durant la seva intervenció, Verge ha destacat la creació del Departament d’Igualtat i Feminismes, que ha impulsat polítiques com, per exemple, la distribució de productes menstruals gratuïts a les farmàcies. “Potser no som del tot conscients de la quantitat de dones que no es poden permetre comprar-los”, ha recordat. Malgrat això, ha lamentat que no es podran posar en marxa molts projectes per la caiguda dels pressupostos.

“Aquests partits que porten la bandera feminista i que han dit ‘no’ als pressupostos ens han privat, només al Departament d’Igualtat, de més de 15 milions d’euros”, ha exposat Verge fent referència implícita a En Comú Podem.

En la mateixa línia, Driouech ha centrat la mirada en les polítiques “dirigides a la classe treballadora”. També en les iniciatives que “estaven a punt de sortir” i que s’han aturat sobtadament per la negativa de Junts i dels Comuns, als quals acusa de tombar els comptes per “prioritzar” que Ada Colau entri al govern de Barcelona. “El pressupost portava 0 euros per al Hard Rock”, insisteix la diputada.

Continuïtat de la via negociadora

Finalment, Fernàndez ha portat el discurs al terreny nacional, on ha defensat la via de la negociació per arribar a un futur referèndum per la independència de Catalunya. “Portem 93 anys treballant pel progrés social i per la República Catalana, no defallirem”, ha reivindicat.

Un moment del míting. Autor: Sergi Garcia Vázquez/ERC

L’acte ha estat introduït pel portaveu del grup municipal, Gabriel Fernàndez, que ha fet una lectura de les eleccions en clau sabadellenca, assenyalant la inversió milionària del govern en l’ampliació del Parc Taulí, el projecte del Virolet i l’aposta per augmentar la freqüència dels Ferrocarrils de la Generalitat, entre altres aspectes.

Foto de portada: Tània Verge, a la plaça del Gas. Autor: Sergi Garcia Vázquez/ERC.

Comments are closed.