Tret de sortida de la campanya electoral del 12 de maig.

Arrenca la campanya electoral del 12-M

Arrenca la campanya de les eleccions al Parlament del 12 de maig. La majoria de partits han celebrat aquest dijous els seus actes d’inici de campanya electoral en diversos espais de Sabadell.

Ja estan tots els candidats preparats a la casella de sortida. Aquest divendres comença oficialment la campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig. A poques hores de la data clau, les formacions de la ciutat han presentat els seus cartells electorals a la ciutadania i han donat les seves primeres impressions sobre els comicis.

El PSC arrenca a Fira Sabadell

El PSC ha arrencat la campanya electoral en un acte a Fira Sabadell. El diputat sabadellenc, número 7 a les llistes, Pol Gibert, ha demanat un “canvi” al govern de la Generalitat després d’una dècada “perduda” de governs tant d’ERC com de Junts El lema dels socialistes és Illa President. “Sortim amb molta energia per tenir una conversa pública amb la ciutadania i explicar-los les nostres propostes. Volem un govern responsable”, ha assegurat el diputat Pol Gibert.

Pedro Sánchez, absent, ha protagonitzat l’acte d’inici de campanya dels socialistes, que ha congregat 1.600 persones a Fira Sabadell.

Més informació:

ERC, a revalidar la presidència

Esquerra Republicana de Catalunya ha començat la campanya electoral al Racó del Campanar. “Això no va d’Illa o Sánchez ni de projectes personalistes que no saben exactament que volen per al país. Van de Catalunya i de la seva gent”, ha assegurat el diputat i exconseller Juli Fernàndez.

Penjada de cartells d’ERC. Autor: cedida.

Els republicans tenen com a eslògan Al costat de la getn. Al costat de Catalunya. Fernàndez ha assegurat que la proposta d’Esquerra Republicana és clara: “referèndum, finançament singular i català”.

Junts, al Parc Catalunya

Junts ha presentat el seu cartell electoral de la mà de la candidata Lourdes Ciuró, exconsellera de Justícia i número 21 a la llista del partit per Barcelona. Ho ha fet en un lloc emblemàtic de la ciutat, davant la senyera del Parc de Catalunya. La sabadellenca ha argumentat que Carles Puigdemont serà la millor opció el 12-M per defensar els interessos dels catalans. “Catalunya necessita un lideratge clar per fer tornar el bon govern al país”, ha declarat.

Presentació del cartell. Autor: Jordi M.

Ciuró assegura que Junts surt a guanyar i posa el focus en continuar la feina que estan fent els set diputats a Madrid per acabar amb “el greuge fiscal” que afecta Catalunya. “Són recursos que generem els catalans i que no tornen”, diu. “Votar Carles Puigdemont és reforçar el país i els catalans, votin a qui votin i siguin o no siguin independentistes”, conclou.

Vox arrenca a la plaça Picasso

Vox, la quarta formació en vots a la demarcació de Barcelona l’any 2021, ha arrencat la campanya electoral en darrer lloc. Ho han fet a les 11 de la nit a la plaça Picasso, al barri de Campoamor.

Els regidors Nuria Acacio i César Gil, i el portaveu de Vox al Parlament, Manuel Acosta, han estat els encarregats de fer el tret de sortida a la campanya per a la formació d’extrema dreta.

Tret de sortida dels Comuns a la plaça de Clara Campoamor

“Són unes eleccions transcendentals, no només per a Catalunya sinó també per al futur de la democràcia”, ha assenyalat Joan Mena. La roda de premsa dels Comuns ha estat marcada, en part, per l’anunci inesperat de Pedro Sánchez, informa Jordi Muñoz. El portaveu sabadellenc ha mostrat la seva “solidaritat” amb el president del govern. “Sánchez és una víctima més del lawfare a aquest país: abans ja ho van patir gent com Ada Colau, Pablo Iglesias, Mónica Oltra o els líders independentistes”, sosté Mena.

Presentació del cartell, aquesta tarda. Autor: Jordi M.

L’acte de presentació del cartell, amb el lema ‘La Catalunya que ve’, s’ha dut a terme a la plaça Clara Campoamor -antiga plaça Antoni Llonch-. “És un símbol del feminisme i de la conquesta del moviment veïnal, perquè aquesta plaça va canviar de nom justament per la mobilització dels sabadellencs i sabadellenques”, diu Mena. La convocatòria ha comptat amb la presència de les candidates Margarita Pérez i Eva Guerra, que han repassat els trets principals del seu programa electoral, centrat en l’educació, la salut, el treball i l’habitatge. “És important tenir una escola pública i de qualitat, diem ‘no’ als barracons”, exposa Pérez. “No estem d’acord amb la centralització de la pediatria, proposem que el 25 per cent de la inversió sanitària vagi als CAP”, afegeix Guerra.

La CUP, ‘Defensem la terra’

La CUP dona el tret de sortida de la campanya electoral. L’encartellada ha tingut lloc a les 10 de la nit al Can Capablanca i el seu candidat i diputat Xavier Pellicer ha assegurat que tot i el context, cal aturar l’extrema dreta, informa Noèlia Pérez. “Que l’extrema dreta tingui un pes tan important a l’Estat Espanyol o a les pròximes eleccions europees, marca un camí que ens pot destruir les vides, com ja ho està fent a llocs com Palestina”.

Militants de la CUP, a Can Capablanca. Autora: Noèlia Pérez

Sota el lema ‘Defensem la terra’ el número quatre de la llista ha insistit en el fet que cal una unió per part dels treballadors i treballadores de l’estat català per plantar-se davant les guerres i les injustícies.

Cs, a subsistir

Ciutadans considera que afronta la campanya electoral a l’alça i amb enquestes que “ens donen el 3 per cent de vots per Barcelona”, ha assegurat el seu coordinador local, Héctor González. La formació taronja, que va guanyar les autonòmiques del 2017, es juga la subsistència. “Ciutadans ha estat important i volem posar en valor el que hem arribat a fer i el que hem aconseguit. Hi ha una alternativa possible. Representem als catalans que volen fer les coses de forma diferent i que pateixen les conseqüències del pacte entre el govern i els separatistes”, ha assegurat.

El cartell de Cs dona protagonisme a Pedro Sánchez i a Carles Puigdemont, amb el lema ‘Detenlos, Vota Cs’

El PP arrenca a Castelldefels

El Partit Popular no celebra cap acte d’inici de campanya a Sabadell. La delegació del PP de Sabadell s’ha desplaçat fins a Castelldefels (Baix Llobregat), on els conservadors fan un acte d’inici de campanya. D’altra banda, el PP ha cancel·lat l’acte que tenia previst amb Alberto Núñez Feijóo, el president del PP a Espanya, per al proper dilluns als Jardinets de l’Espai Cultura. Feijoo estarà a Madrid dilluns vinent, per valorar el resultat de les disquisicions de Pedro Sánchez en relació a la seva continuïtat o no com a president del govern.

Foto portada: tret de sortida de la campanya electoral del 12 de maig.

Leave a Comment