Foto portada: la jugadora del CN Sabadell Sabrina van der Sloot, aquest dissabte. Autor: RFEN.

Copa de la Reina: el CN Sabadell guanya el Mataró (9-13) i es jugarà el títol contra el Sant Andreu

Sabadell i Sant Andreu es veuran les cares a la final de la Copa del Reina aquest diumenge a Can Llong (13.45 hores). El Club Natació ha superat el CN Mataró (9-13) en el clàssic del waterpolo estatal a les semifinals i a les de David Palma només les separa un partit de la 19ª Copa de la Reina. Es jugaran el títol contra el CN Sant Andreu, líder a la lliga, repetint les semifinals de la Champions.

Sabadell i Mataró han tornat a fer una oda al waterpolo de qualitat en la semifinal de la Copa de la Reina. Un dels millors partits que ara per ara regala el waterpolo femení. Tot un xoc de trens en el qual el Mataró se n’ha anat amb avantatge al segon quart però el Sabadell, i el seu vibrant atac, ha doblegat durant la segona part.

Mataró i Sabadell són el clàssic, amb algunes de les millors waterpolistes d’Europa a la piscina. El partit no ha defraudat. Els dos equips es coneixen molt, i bé. L’any passat es van jugar absolutament totes les finals, i totes van caure del costat sabadellenc. Aquesta temporada el Mataró sembla que a l’hora dels títols està un esglaó per sota, però fa set dies van tombar el campió d’Europa en la competició domèstica. Les de Ballart sempre són perilloses.

La waterpolista neerlandesa Maartje Keuning. Autor: CN Sabadell.

I ho han demostrat a Can Llong de nou. S’han avançat en el marcador i han marcat amb avantatge en el segon quart. Però l’atac del Sabadell és tan persistent com llegendari i un parcial de 0-3 en el tercer quart les ha posat per davant a falta de vuit minuts (6-8). En el darrer quart, el Mataró ha aconseguit el més difícil: empatar a 8 mitjançant dos gols de Van der Kraats i Anni Espar. Però ha regnat l’experiència: primer Bea Ortiz i després la capitana Maica García han posat el 8-10 en el marcador a falta de dos minuts. Encara el Mataró s’ha acostat fins el 9-10 però llavors un parcial de 0-4 per al Club ha deixat el marcador final en 9-13. Fantàstiques en atac Bea Ortiz, quatre gols, Sabrina van der Sloot, amb tres, i Judith Forca, també amb tres, que recupera les seves millors sensacions.

Demà diumenge final a les 13.45 hores. La final esperada després del sorteig: CN Sant Andreu, joventut i fam, contra el CN Sabadell, experiència i caràcter guanyador.

CN Mataró: Terré, Morell, Van de Kraats (1), Guiral, Sevenich, Keszthelyi-Nagy (3), Cambray, Nogué (2), Avegno (1), Bertran, Espar (2), Claveria i Solà
CN Sabadell: Ester, M. Ortiz, Leitón (1), Van der Sloot (3), Keuning (1), Casado, Giustini, Garcia (1), Forca (3), B. Ortiz (4), Jurado, González i Carrasco
Parcials: 3-3 / 3-2 / 0-3 / 3-5